Guvernul a aprobat, joi, Programul de stimulare a înnoirii Parcului Naţional de tractoare şi maşini agricole numit „Rabla pentru tractoare” de care vor putea beneficia 5.000 de fermieri şi vor primi vouchere de 20.000 euro pentru achiziţionarea de tractoare sau utilaje noi, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu. El a mai spus că bugetul alocat acestui program este de 100 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Prin acest program vom sprijini producătorii agricoli să-şi achiziţioneze tractoare şi maşini agricole autopropulsate, inclusiv accesoriile agricole aferente, noi, mai puţin poluante, ceea ce va conduce la dezvoltarea economică durabilă a României pe termen lung şi, totodată, la asigurarea unui mediu mai curat, deoarece beneficiarii programului vor trebui să predea spre casare un autovehicul, tractor sau maşină agricolă autopropulsată uzată”, a declarat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Potrivit AFM, anul acesta, în Bugetul de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu sunt alocate 500 de milioane de lei pentru acest program, iar valoarea care poate fi acordată unui beneficiar la achiziţionarea unui tractor sau a unei maşini agricole autopropulsată este de aproximativ 20.000 de euro, cuantumul finanţării urmând a fi stabilit prin ghidul de finanţare.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Tractoare noi pentru fermieri! Începe Programul „Rabla”! Împreună cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Naţional de tractoare şi maşini agricole, care a fost aprobat în şedinţa de Guvern”, a scris Florin Barbu, joi pe Facebook.

Ministrul Agriculturii a adăugat că „5.000 de fermieri vor putea beneficia de acest program şi vor primi vouchere de 20.000 de euro pentru achiziţionarea de tractoare sau alte utilaje noi”, iar bugetul alocat pentru acest program este de 100 milioane euro.

„Le-am promis micilor fermieri şi legumicultorilor acest ajutor şi, ca de fiecare dată, ne respectăm angajamentul de a susţine agricultura şi pe cei care produc româneşte!”, a conchis Barbu. 

Marcel Ciolacu a anunţat, joi în şedinţa Executivului, că în premieră Guvernul finanţează prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”. Astfel, micii fermieri primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro iar bugetul alocat este de 500 milioane lei. De asemenea, Guvernul alocă 1,85 miliarde lei în vederea finanţării proiectelor europene din domeniul transporturilor.

 

 

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.