Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, în cadrul discuţiilor din comisiile parlamentare de specialitate, că este nevoie de un ritm gradual de reducere a deficitului bugetar, pentru a nu exista un şoc negativ, şi a subliniat că ar fi dorit să plătească pensiile mărite de la 1 ianuarie. Cîţu a fost avizat negativ în comisii, cu 18 voturi împotrivă şi 18 voturi pentru, el primind aviz negativ şi la prima numire în Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miniştrii Guvernului Orban II sunt audiaţi de comisiile de specialitate, începând de luni şi până miercuri.. Premierul desemnat, Ludovic Orban, nu a făcut nicio modificare în structura Cabinetului, aşa că actualii miniştri interimari sunt propuşi pentru aceleaşi portofolii.

Florin Cîţu, propus la Finanţe, a fost primul care a apărut în faţa parlamentarilor.

Deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat, în cadrul discuţiilor, că deficitul bugetar crescut va avea consecinţe negative mari asupra României.

”Deficitul va avea consecinţe foarte mari asupra României, am putea avea euro la 8 lei, o să fim mai săraci. Aveţi şi dumneavoastră o parte din vină, aţi fost ministru în ultimele două luni”, a spus Năsui.

Cîţu a subliniat că a găsit o situaţie foarte delicată când a preluat portofoliul şi a ales un ritm gradual de reducere a deficitului pentru a nu avea şocuri negative în economie.

”O reducere anul acesta la sub 3% ar înseamna un impact negativ în economie. Reducerea graduală este un plan credibil”, a spus Cîţu.

Totodată, ministrul i-a răspuns deputatului PSD Marius Budăi, care i-a cerut să răspundă dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie.

”Eu aş fi vrut să plătim pensiile de la 1 ianuarie. Ar trebui să spuneţi românilor de ce nu aţi crescut pensiile de la 1 ianuarie. Banii pentru pensii sunt în buget. Aplicarea legii pensiilor ţine de Ministerul Muncii. Legea pensiilor se aplică”, a afirmat Cîţu.

Cosette Chichirău, deputat USR, a acuzat PNL-ul de blat politic.

”Când veţi face un blat şi pentru Autostrada Moldova, pentru digitalizarea administraţiei publice şi pentru spitale regionale? Eu o să votez ca să stric blatul politic”, a spus Chichirău.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.