Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a găsit mai multe nereguli la Costineşti, în urma unui control, şi susţine că situaţia este îngrijorătoare mai ales în privinţa siguranţei turiştilor. În replică, primarul din Costineşti, Dumitru Jeanu, afirmă că zona identificată de Ministerul Turismului cu probleme este în administrarea Ministerului Tineretului şi Familiei, iar acolo sunt 82 de litigii. El a mai precizat că imaginile transmise de Ministerul Turismului din Costineşti sunt de două săptămâni, iar situaţia se îmbunătăţeşte de la zi la zi. ”S-a încercat mai demult o privatizare acolo care a eşuat. Situaţia se va rezolva cumva la nivel central. Unii au investit, alţii le-au lăsat în paragină. Sunt de 30 de ani aşa”, a declarat edilul pentru News.ro. Ministerul Familiei, TIneretului şi Egalităţii de Şanse a precizat că a preluat de la Ministerul Tineretului şi Sportului doar pachetul de acţiuni deţinut de statul român la societatea BTT S.A., nu active sau imobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ministerul Familiei, despre spaţiile de cazare cu nereguli din Costineşti: Niciun imobil din Costineşti nu se află în patrimoniul Ministerului, ci al Biroului de Turism pentru Tineret S.A.

Cadariu a declarat că a vizitat toate staţiunile de pe litoral, iar probleme a găsit la Costineşti. 

“Am vizitat toate staţiunile de pe litoral; am început de la Mangalia şi m-am oprit în Constanţa. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun şi la Olimp, dar şi în cele două Eforii există în desfăşurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costineşti, situaţia este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa turiştilor”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.
Imediat după vizita independentă a ministrului de pe litoral, echipa Direcţiei Generale Turism a organizat o acţiune de control în staţiunea de interes naţional Costineşti. 
 
Neregulile identificate la nivelul structurilor de cazare şi al celor de alimentaţie publică, dar şi lipsa de salubrizare a spaţiilor publice au fost constatate şi de inspectorii delegaţi ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT). În scopul remedierii situaţiilor identificate, a fost iniţiat dialogul, la sediul ministerului, cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din Costineşti, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), societate aflată în portofoliul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, care deţine majoritatea terenurilor din staţiune, precum şi cu BTT Perla Costineştiului S.A”, a transmis Ministerul Turismului. 
Cadariu a precizat că mai multe măsuri trebuie luate până la deschiderea sezonului estival, iar în caz contrar a avertizat că ar putea recurge la retragerea clasificării turistice. 
„O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiţi să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activităţii economice a operatorilor de profil din Costineşti. Sper să nu ajungem şi la retragerea atestării de staţiune turistică de interes naţional. Din acest motiv, îmi doresc să facem front comun: ministerul, primăria şi BTT, precum şi toate instituţiile cu rol de control în această speţă, astfel încât siguranţa turiştilor să fie garantată! În următoarea perioadă, vom avea controale la toţi operatorii economici din Costineşti care sunt clasificaţi de noi şi, acolo unde se impune, reiterez faptul că vom retrage dreptul de a desfăşura activităţi turistice”, a mai declarat ministrul Turismului. 
 
Primarul comunei Costineşti, Dumitru Jeanu, a declarat pentru News.ro că imaginile pe care Ministerul Turismului le-a prezentat cu problemele din Costineşti sunt din zona BTT, iar acele clădiri aparţin Ministerului Tineretului şi Familiei. 
“98-99% din acele imagini sunt din zona BTT-ului, care se află în administrarea unui alt minister – Ministerul Tineretului şi Familiei. E staţiunea veche acolo. Vrem să colaborăm. Noi ne putem implica pe partea de autorizare şi eventual amendarea agenţilor economici, dar sunt 82 de litigii în acea zonă. S-a încercat mai demult o privatizare acolo care a eşuat. Situaţia se va rezolva cumva la nivel central. Unii au investit, alţii le-au lăsat în paragină. Sunt de 30 de ani aşa”, a explicat primarul din Costineşti. 
De asemenea, primarul a mai precizat că imaginile respective sunt de acum două săptămâni şi că situaţia se schimbă de la o zi la alta.  
“Imaginile sunt de acum vreo două săptămâni. Deja se schimbă de la zi la zi. Agenţii economici au primit notificări din partea noastră să facă curat. Noi ca autoritate locală nu ne putem implica pe proprietatea unui minister”, a mai afirmat Dumitru Jeanu.
Primarul a mai precizat că situaţia se va îmbunătăţi, fiind şi interesul autorităţii locale să atragă cât mai mulţi turişti. 
“Deja şi anul acesta avem ceva evenimente, vrem să atragem cât mai mulţi turişti, să redevenim staţiunea tineretului. Vom avea peste 30.000 de tineri de 1 Mai”, a mai afirmat primarul din Costineşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.