Unul dintre cei mai performanţi câini ai Vămii Române, Sid, îşi încetează peste două luni activitatea, ajungând la vârsta pensionării, a anunţat luni Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 2009-2017, Sid a ajutat vameşii români să confişte peste 900.000 de ţigarete şi 20 de autovehicule, şi a efectuat aproape 4.000 de controale la toate tipurile de mijloace de transport.

În urma controalelor efectuate de câinele Sid vameşii au aplicat amenzi în valoare de 821.566 de lei. În aceasta statistică este cuprinsă doar activitatea derulată în Porţile de Fier 1 şi în alte trei misiuni: Siret, Moraviţa şi Bucureşti. 

În prezent ANAF, prin Direcţia Generală a Vămilor, dispune de 42 de echipe de control, formate dintr-un vameş şi un câine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.