Unităţile hoteliere din municipiul Constanţa care sunt deschise cel puţin o o jumătate de an beneficiază de o reducere cu 60 la sută a impozitului pe clădiri şi terenuri, au decis, miercuri, consilierii locali municipali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, în şedinţa ordinară de miercuri, schema de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor de la plata impozitului pe clădiri şi teren pentru întreprinderile care activează în municipiul Constanţa, constând în reducerea cu 60 la sută a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe terenurile aferente acestora, utilizate petnru prestarea de servicii turistice pentru o perioadă de cel puţin şase luni într-un an calendaristic.

Primarul Decebal Făgădău a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Local, că în anii trecuţi această reducere era de 50 la sută.

"Codul Fiscal bonifică operatorii din domeniul economic turism, pentru cei care au perioada de activitate mai mică de şase luni primesc scutire 50 la sută. Dacă de la preluarea mandatului am venit cu o schemă de ajutor pentru cei care au activitate economică mai mare de şase luni, pentru că ne dorim să avem din ce în ce mai mulţi operatori economici care ţin deschis şi în extrasezon, care îşi ţin personalul angajat, care în perioada de extrasezon îşi renovează, îşi amenajează, au grijă de proprietăţile şi le pregătesc, chit că nu fac profit din această activitate. Am simţi nevoia ca anul acesta să fac o departajare. Până anul acesta beneficiau de o scutire tot de 50 la sută, cu alte cuvinte, cei din domeniul turismului care aveau activitate mai mică de şase luni, conform legii, beneficiau de scutire 50 la sută şi prin hotărârea pe care am propus-o Consiliului Local şi cei care aveau activitate mai mare de şase luni aveau tot 50 la sută”, a afirmat edilul constănţean.

El a precizat că în acest an a dorit să dea un semnal de încurajare pentru cei care ţin deschis cel puţin o jumătate de an.

"Anul acesta, printr-o colaborare excelentă pe care am avut-o cu Organizaţia Patronală Constanţa - Mamaia, prin numeroasele întâlniri pe care le-am avut cu operatorii din sfera de activitate a turismului, m-am gândit să dau un semnal de încurajare pentru aceştia. Tocmai de aceea, am propus creşterea acestei reduceri de la 50 la sută la 60 la sută. Cu alte cuvinte, cei care au activitate permanentă sau mai mare de şase luni beneficiază de o reducere a impozitelor şi taxelor cu 60 la sută", a mai spus Făgădău.

În hotărâre se precizează că perioada de valabilitate a schemei de minimis este 2019-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.