Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat, joi seară, de la Sistemul Energetic Naţional, din cauza ”unui tranzient în partea clasica a centralei”, anunţă conducerea Nuclearelectrica, precizând că reconectarea se va face în câteva ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea SN Nuclearelectrica SA arată, într-un comunicat de presă, că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional joi, la ora 17.40, din cauza ”unui tranzient în partea clasică a centralei”.

”În prezent, reactorul Unităţii 2 este la putere, iar specialiştii CNE Cernavodă efectuează analize tehnice privind natura tranzientului. Întrucât reactorul este la putere, reconectarea Unităţii 2 a CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional se va realiza în câteva ore”, precizează Nuclearelectrica.

Sistemele centralei funcţionează conform proiectului şi realizarea analizelor tehnice nu implică niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător, precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.