Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite a anunţat duminică faptul că unele avioane Boeing 737 MAX ar putea avea componente fabricate incorect, care trebuie să fie înlocuite, aceasta fiind o nouă problemă pentru grupul Boeing, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit FAA, până la 148 de voleţi (n.r - aripioare mobiel aşezate pe intradosul aripii unui avion pentru a-i mări sustentaţia) fabricaţi de un furnizor al Boeing sunt afectaţi Acest tip de voleţi sunt montaţi pe 133 de avioane 737 NG şi 179 de 737 MAX la nivel mondial.

Defectarea completă a acestor voleţi nu va avea ca efect pierderea totală a avionului, dar acesta ar fi deteriorat în zbor.

Pe de altă parte, Boeing trebuie să prezinte FAA o actualizare software pentru 737 Max pentru a obţine reluarea zborurilor, după doua accidente produse într-un interval de mai puţin de cinci luni. Boeing nu a comentat imediat informaţiile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.