Un judecător din SUA a oprit temporar, joi, cele mai multe dintre zecile de mii de procese care acuză că pudra de talc pentru copii a Johnson & Johnson şi alte produse cu talc au cauzat cancer şi a oprit orice proces, ca parte a unei a doua încercări a unei filiale a companiei de a soluţiona aceste cauze în cadrul unei proceduri de faliment, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul american pentru faliment Michael Kaplan a suspendat temporar cea mai mare parte a litigiilor în timpul unei audieri în Trenton, New Jersey.

Decizia, în cea mai mare parte, a dat curs unei cereri din partea J&J de îngheţare a dosarelor în timp ce compania încearcă să ajungă la o înţelegere permanentă cu actualii reclamanţi, care ar pune deoparte şi bani pentru a plăti pe oricine ar putea da în judecată compania ulterior.

J&J spune că are un sprijin larg pentru un acord propus de 8,9 miliarde de dolari, o afirmaţie contestată de avocaţii reprezentând zeci de mii de reclamanţi în legătură cu talcul, care se opun.

Filiala J&J, LTL Management, a depus a doua oară cerere de faliment la începutul acestei luni, pentru a ajuta la finalizarea celei mai recente tranzacţii, în ciuda deciziei unei curţi federale de apel din ianuarie care a invalidat prima sa cerere.

”Am mai multe întrebări decât răspunsuri”, a spus Kaplan, în timpul unei şedinţe de judecată de joi, referindu-se la argumentele care i-au fost prezentate cu privire la cel de-al doilea caz de faliment, la începutul acestei săptămâni.

Judecătorul a oprit aproximativ 38.000 de procese pentru talc, consolidate într-un tribunal federal din New Jersey.

În ceea ce priveşte alte cazuri, el le-a permis să continue atâta timp cât nu încep procesele. El a spus că va revizui hotărârea la sfârşitul lunii mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.