Hotelul Hampton by Hilton, o investiţie de 11 milioane de euro a Multinvest Group, co-finanţată în proporţie de 35% de Fundaţia Pro Economica, a fost inaugurat în Târgu Mureş. Construirea clădirii a început în aprilie 2021 şi a durat doi ani. Hotelul are o capacitate totală de 115 camere şi a fost clasificat la 4 stele, fiind destinat turismului de business.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În luna iulie a avut loc inaugurarea hotelului Hampton by Hilton în Târgu Mureş, o investiţie de 11 milioane de euro a Multinvest Group, co-finanţată în proporţie de 35% de Fundaţia Pro Economica. Construcţia clădirii de 6 etaje şi o suprafaţă utilă de 5000 mp a început în aprilie 2021 şi a durat doi ani. Hampton by Hilton Târgu Mureş are o capacitate totală de 115 camere şi a fost clasificat la 4 stele”, anunţă investitorii.

Noul hotel are o suprafaţă utilă de 5.000 de metri pătraţi, are parcare subterană, bar, recepţie, lobby, restaurant precum şi o sală de conferinţe.

Camerele au  diferite capacităţi şi diverse dotari, de la camere standard single până la camere de familie comunicante, adresându-se astfel mai multor tipologii de turişti: business, leisure, grupuri, familii.

„Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat aproximativ la 11 milioane de euro. Clădirea hotelului a fost construită folosind structuri inovatoare de grinzi metalice, pereţi din beton armat monolit şi o faţadă ventilată cu performanţe termoenergetice ridicate, similară cu celelalte clădiri din complex. Am lucrat conform manualului de identitate vizuală al grupului Hilton, utilizând exclusiv materiale de calitate şi furnizori aprobaţi. Clădirea finalizată sub supravegherea unei echipe de management de proiect cu standarde extrem de ridicate, caracteristice grupului Hilton, are o valoare de investiţie de două ori mai mare decât cea a clădirii învecinate Incubcenter, cu aspect similar. Aproximativ 67% din costul total al investiţiei reprezintă construcţia clădirii, iar 33% reprezintă costurile echipamentelor şi dotărilor interioare” a declarat Margit Gogolák Hrubecz, co-proprietar Multinvest Group.

Iniţial, suma planificată pentru această investiţie era una cu peste 15% mai mică, iar finanţarea Pro Economica se ridica la 50% din totalul necesar. Perioada dificilă traversată la nivel mondial, însă, cu pandemie şi conflict armat la graniţele României, au ridicat considerabil costurile preconizate, astfel că din cei aproximativ 11 milioane de euro investiţie totală, Fundaţia Pro Economica a susţinut 35%, adică circa 3,85 milioane de euro, spun investitorii.

„Investiţia, susţinută de Fundaţia Pro Economica, a fost realizată cu ajutorul Programului de Dezvoltare Economică a Regiunii Transilvaniei. Strategia de dezvoltare economică a fundaţiei identifică două domenii principale de dezvoltare: agricultura şi turismul. Dezvoltarea integrată a acestor două sectoare economice poate fi, în opinia noastră, garanţia unei dezvoltări durabile şi pe termen lung în regiune. Construirea hotelului Hampton by Hilton la Târgu Mureş, un brand internaţional, răspunde acestui obiectiv şi, prin urmare, ne bucurăm că această investiţie a fost realizată. Proiectul lor a fost depus la noi în 2019, contractul de finanţare a fost semnat în 2021, iar astăzi, la 4 ani distanţă de primele demersuri, vedem cu toţii rezultatele”, a completat Mónika Kozma, preşedintele Fundaţiei Pro Economica Alapítvány

Fundaţia Pro Economica Alapítvány investeşte circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania. Regiunea este una foarte ofertantă, cu un potenţial demonstrat în ultimii ani, astfel că investiţiile vor genera o creştere economică substanţială, vor crea noi locuri de muncă. 11 hoteluri de 4-5 stele şi facilităţi turistice suplimentare au fost deja aprobate, dintre care şi acest hotel din Târgu Mureş, un alt hotel de business în Sfântu Gheorghe şi un hotel cu zona amplă de wellness şi SPA în Sovata. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă şi totalizează aproximativ 700 de camere de cazare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.