Un conac din Munţii Stâncoşi deţinut de oligarhul rus Roman Abramovici ar putea fi probabil printre primele bunuri îngheţate de guvernul american, dacă acesta va fi sancţionat de Casa Albă ca răspuns la războiul din Ucraina, potrivit avocaţilor şi unor directori imobiliari, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre numeroasele trofee imobiliare globale ale lui Abramovici se numără o mega-casă modernă de 14.000 de metri pătraţi, situată pe un teren de 200 de acri, în Snowmass, Colorado, chiar lângă Aspen.

Miliardarul rus, a cărui flotă de iahturi, echipă de fotbal şi case gigantice din Londra, Franţa şi St. Bart i-au oferit un profil înalt în Occident, a cumpărat proprietatea în 2008 pentru 36,5 milioane de dolari.

Brokerii locali spun că proprietatea s-ar vinde probabil cu peste 50 de milioane de dolari, având în vedere preţurile în creştere, ceea ce o face a doua cea mai scumpă casă vândută vreodată în zona Aspen.

”Este o proprietate incredibilă şi foarte rară”, a spus Riley Warwick, co-fondatorul echipei de brokeraj Saslove & Warwick din Aspen la Douglas Elliman Real Estate.

”Mulţi dintre clienţii mei au întrebat despre asta”, a mai spus Warwick.

 Abramovici deţine, de asemenea, o casă în stil cabană de 5.500 de metri pătraţi în Snowmass Village, pe care a achiziţionat-o în 2008 pentru 11,8 milioane de dolari, potrivit datelor locale referitoare la proprietăţi.

Proprietatea, situată chiar lângă casa lui mai mare, serveşte probabil ca o casă de oaspeţi, casă de îngrijitor sau casă de schi, deoarece este lângă pârtii, spun brokerii locali.

Experţii spun că proprietăţile sunt ţintele principale pentru îngheţarea activelor, dacă Abramovici va fi sancţionat.

Spre deosebire de majoritatea proprietăţilor imobiliare deţinute de oligarhi în SUA, proprietăţile Snowmass au fost achiziţionate şi rămân pe numele lui Abramovici, conform datelor locale referitoare la proprietăţi.

Guvernul poate confisca mai uşor şi mai rapid bunurile care se află în proprietatea oficială a unei persoane sancţionate, deoarece nu trebuie să treacă prin proceduri legale pentru a determina dreptul de proprietate.

Majoritatea proprietăţilor imobiliare americane deţinute de miliardari şi oligarhi ruşi sunt deţinute prin intermediul unor companii paravan anonime sau al unor SRL-uri, pentru a-şi ascunde adevărata proprietate.

În ultimii ani, mulţi oligarhi şi-au transferat, de asemenea, proprietăţile din SUA rudelor sau asociaţilor.

Oleg Deripaska şi-a transferat rudelor proprietăţile sale imobiliare din SUA, inclusiv două case din Manhattan şi o casă din Washington, D.C.. A

bramovici a transferat proprietatea a trei case din Manhattan fostei sale soţii Dasha Zhukova, în 2018.

Abramovici a fost sancţionat în Marea Britanie şi Canada, dar nu în Uniunea Europeană sau în SUA.

Casa Albă se gândeşte în prezent dacă să-l includă în următoarea rundă de sancţiuni, potrivit unor persoane familiare cu discuţiile.

Purtătorul de cuvânt al lui Abramovici nu a putut fi contactat pentru comentarii. Un avocat din Denver, Brad Schacht, care l-a reprezentat pe Abramovich într-un proces împotriva Comcast Cable, nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Ameninţarea cu o confiscare a proprietăţilor de către Departamentul de Justiţie a stârnit deja speculaţii şi intrigi pe scară largă în Aspen, un oraş mic cu bogăţii uriaşe şi case de dimensiuni foarte mari.

Moştenitoarea Wal-Mart Ann Walton Kroenke, fondatorul L Brands Leslie Wexner, magnaţii din industria alimentară şi băuturi Stuart şi Linda Resnick deţin case acolo, împreună cu părinţii lui Jeff Bezos şi magnatul media Byron Allen.

Goldie Hawn şi Kurt Russell sunt proprietari în Aspen de multă vreme, iar familia Kardashian, Kate Hudson şi Kevin Hart se numără printre vizitatorii obişnuiţi de la Hollywood.

Localnicii spun că Abramovici obişnuia să aibă un profil mai înalt în oraş, găzduind o petrecere de Revelion în 2008, cu Pussycat Dolls. El a donat, de asemenea, unor organizaţii de caritate locale, numele său fiind menţionat în mod vizibil ca donator pe partea Chabad of Aspen.

Înregistrările locale privind impozitele pe proprietate arată că i s-au facturat recent 68.000 de dolari în impozite pe proprietate pentru casa mare şi 29.000 de dolari pentru proprietatea mai mică.

Cu toate acestea, în ultimul deceniu, Abramovici a rămas în afara reflectoarelor locale.

Proprietarii de afaceri şi locuitorii locali spun că el vine rar, sau deloc.

Proprietatea este ideală pentru intimitate, înconjurată de 200 de acri la capătul unui drum de munte îndepărtat şi îngust, cu o singură altă casă în zonă.

Abramovici ar putea face cu uşurinţă 15 minute de mers cu maşina de la avionul său privat şi să rămână în casa lui, fără nici un control public, spun localnicii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.