OpenAI a dezactivat accesul pentru mai multe ore la ChatGPT, după ce unii dintre utilizatori au ajuns să vadă informaţiile personale şi chat-urile altor utilizatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul acestei săptămâni, unii dintre utilizatorii ChatGPT au observat că în propriul cont apar informaţii şi discuţii care nu le aparţin. Pentru a investiga şi rezolva problema, OpenAI a blocat pentru o mare parte a zilei de luni accesul la chatbot.

Acum, compania vine să explice ce s-a întâmplat şi ce date au fost de fapt expuse.

A fost o problemă cu cache-ul, explică cei de la OpenAI. Instrumentul open-source folosit, Redis, ajungea să returneze datele altei cereri decât cea originală atunci când una dintre cereri era anulată înainte de a fi completată.

Dincolo de bug-ul din Redis, o mare problemă a venit dintr-o configurare greşită făcută de OpenAI propriilor servere, care a declanşat un val de cereri anulate de Redis.

Astfel, datele unora dintre utilizatori ajungeau în conturile altor utilizatori ai ChatGPT. Compania spune că au fost afectaţi doar 1,2% dintre abonaţii Premium.

Au fost compromise în acest fel o serie întreagă de informaţii personale, de la nume şi adresă de e-mail, până la data de expirare a cardului şi ultimele patru cifre ale acestuia.

Acelaşi bug a făcut posibil ca părţi ale discuţiilor purtate cu ChatGPT că ajungă în conturile altor utilizatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.