Comisia Europeană va cofinanţa, cu 100 de milioane de euro, o cerere de propuneri lansată de Coaliţia pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariţiei unei epidemii (CEPI) pentru a sprijini dezvoltarea rapidă de vaccinuri împotriva coronavirusului, a transmis CE într-un comunicat de presă. Sprijinul UE face parte din angajamentul Comisiei de a investi 1 miliard de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare şi inovare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem nevoie de tratamente şi vaccinuri eficiente pentru a elimina pericolul cauzat de coronavirus. De aceea, suntem mândri să susţinem eforturile CEPI de dezvoltare rapidă a celor mai promiţătoare potenţiale vaccinuri”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, potrivit comunicat de presă al Comisiei Europene remis miercuri News.ro.

Ca răspuns la pandemia de coronavirus, CEPI, un parteneriat global creat în 2017 în scopul dezvoltării de vaccinuri menite să prevină apariţia unor epidemii viitoare, acţionează în sensul creării rapide a unui portofoliu vast cuprinzând cele mai avansate vaccinuri potenţiale împotriva coronavirusului, asigurând faptul că acestea sunt gata de producţie la scară largă, în colaborare cu partenerii din industrie.

Prin sprijinul acordat CEPI în cadrul programului Orizont 2020 se vor finanţa activităţi de cercetare şi inovare, dar nu şi fabricarea de vaccinuri, mai arată sursa citată

În cadrul iniţiativei privind răspunsul mondial la coronavirus condusă de preşedintele CE Ursula von den Leyen au fost promise, până în prezent, 15,9 miliarde de euro pentru accesul universal la teste, tratamente şi vaccinuri împotriva răspândirii coronavirusului şi pentru redresare la nivel mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.