Autorităţile de reglementare antitrust din UE nu vor face recurs împotriva unei hotărâri judecătoreşti de anulare a amenzii de 997 de milioane de euro pe care o impusese Qualcomm, au spus persoane familiare cu chestiunea, într-un câştig major pentru producătorul de cipuri din SUA, care încheie o saga de lungă durată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul cu sediul în Luxemburg, a doua cea mai înaltă instanţă din Europa, în hotărârea sa din iunie, a fost extrem de critică cu privire la gestionarea cazului de către Comisia Europeană, declarând că neregulile procedurale au afectat drepturile la apărare ale Qualcomm.

Judecătorii au invalidat, de asemenea, analiza Comisiei conform căreia plăţile efectuate de Qualcomm către Apple erau anticoncurenţiale, deoarece autoritatea de reglementare nu a ţinut cont de toate faptele relevante.

Ar fi foarte dificil pentru autoritatea de persoane familiarizate cu problema.

Hotărârea a fost un eşec major pentru şefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, care a dat amenzi de miliarde de euro Google, divizie a grupului Alphabet, şi a deschis investigaţii asupra Amazon, Apple şi proprietarul Facebook, Meta, ca parte a represiunii împotriva Big Tech.

Comisia Europeană, care poate face recurs la Curtea de Justiţie a UE (CJUE) pe probleme de drept, a refuzat să comenteze.

Decizia Comisiei de a nu contesta concluzia Curţii nu este surprinzătoare, a spus Peter Alexiadis, profesor invitat la King's College din Londra.

”Chiar dacă Comisia ar avea succes pe fondul recursului, o astfel de victorie nu ar fi altceva decât simbolică, având în vedere faptul că decizia Comisiei ar fi totuşi inevitabil anulată din motive procedurale, în condiţiile în care cazul Comisiei pare a fi slab," a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.