Comisia Europeană a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informaţii înşelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia europeană a arătat că Facebook a susţinut că nu poate conecta automat conturile utilizatorilor Facebook cu WhatsApp, dar că doi ani mai târziu a lansat un serviciu care face acest lucru.

”Comisia a constatat că, contrar declaraţiilor din timpul procesului de evaluare a preluării, posibilităţile tehnice de potrivire a identităţilor utilizatorilor Facebook şi WhatsApp existau în 2014, iar angajaţii Facebook cunoşteau acest lucru”, se arată într-un comunicat al executivului UE.

Facebook afirmă într-un comunicat că erorile făcute în declaraţiile din 2014 nu au fost intenţionate şi că Comisia a confirmat că nu au influenţat rezultatul evaluării fuziunii.

”Anunţul de astăzi încheie subiectul”, potrivit Facebook.

Amenda nu va inversa decizia Comisiei de aprobare a achiziţiei WhatsApp şi nu are legătură cu o investigaţie separată legată de protejarea datelor utilizatorilor.

Comisia Europeană ar fi putut să fi amendat Facebook cu până la 1% din cifra de afaceri, respectiv 276 de milioane de dolari, în baza rezultatelor din 2016, dar a precizat că Facebook a cooperat şi a recunoscut neregulile.

Amenda CE vine după ce Facebook a fost penalizată, marţi, de autoritatea pentru protecţia datelor din Franţa, cu 150.000 de dolari, pentru că nu a prevenit accesarea datelor utilizatorilor de către furnizori de publicitate.

Săptămâna trecută, autoritatea antitrust din Italia a impus WhatsApp o manedă de 3 milioane de euro, pentru că a obligat utilizatorii să furnizeze date personale Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.