Banca centrală a Ucrainei a anunţat că va naţionaliza Sense Bank, deţinută de Rusia, una dintre cele mai importante bănci comerciale din ţară, şi o va pune sub administrare temporară, vineri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca Naţională a Ucrainei (BNU) a declarat joi, într-o declaraţie, că a decis ”să retragă de pe piaţă banca cu importanţă sistemică” şi a înaintat guvernului o propunere privind participarea statului la proces.

Transferul ”sigur” nu va fi observat de clienţi, a spus guvernatorul BNU, Andri Pişni.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Sense Bank, cu 3 milioane de deponenţi, a înregistrat pierderi de 7 miliarde de grivne (189,75 milioane de dolari) în 2022, a spus banca centrală.

Mihail Fridman deţine un pachet de 32,86% din ABH Holdings S.A., proprietarul majoritar al Sense Bank, în timp ce Petr Aven deţine 12,4%, a anunţat banca pe site-ul său.

Miliardarii sunt parteneri pe termen lung în afaceri petroliere, bancare şi de retail, care se confruntă cu sancţiuni occidentale din cauza presupuselor lor legături cu Kremlinul după invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.