Guvernul Ucrainei a semnat un acord cu JPMorgan Chase pentru a ajuta la consilierea ţării afectate de război cu privire la economia sa şi eforturile viitoare de reconstrucţie, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Economiei al Ucrainei a semnat joi un memorandum de înţelegere cu un grup de directori ai băncii din New York, menit să reconstruiască şi să dezvolte ţara, potrivit unui comunicat al preşedintelui Volodimir Zelenski.

La un an de la conflictul cu Rusia, care a invadat Ucraina în februarie 2022, guvernul Ucrainei pune bazele pentru a ajuta la reconstruirea ţării.

Invazia a costat mii de vieţi ale civililor şi a declanşat cea mai mare criză de refugiaţi din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, a declanşat un exod corporativ din Rusia şi a contribuit la galvanizarea sprijinului pentru Ucraina.

JPMorgan îşi va valorifica operaţiunile pe pieţele de obligaţiuni şi în domeniul plăţilor şi expertiza în domeniul bancar comercial şi investiţiile în infrastructură, pentru a ajuta ţara să-şi stabilizeze economia şi ratingul de credit, să-şi gestioneze fondurile şi să avanseze în adoptarea digitală, potrivit unei persoane care cunoaşte acordul.

De o importanţă deosebită este consilierea Ucrainei cu privire la eforturile de a strânge fonduri private pentru a o ajuta să reconstruiască şi să investească pentru creşterea viitoare în domenii precum energie regenerabilă, agricultură şi tehnologie.

”Resursele complete ale JPMorgan Chase sunt disponibile pentru Ucraina, care îşi trasează calea de creştere post-conflict”, a declarat directorul general al băncii Jamie Dimon, într-un comunicat.

Dimon a adăugat că JPMorgan este mândră de sprijinul acordat Ucrainei şi este dedicată oamenilor săi.

Banca a condus anul trecut o restructurare a datoriilor de 20 de miliarde de dolari pentru ţară şi a angajat milioane de dolari în sprijinul refugiaţilor acesteia.

Vineri, Zelenski a vorbit prin teleconferinţă cu oaspeţii summit-ului anual al JPMorgan refeiritor la gestionarea averilor, de la Miami, după semnarea acordului.

Discuţia a fost moderată de fostul prim-minustru britanic Tony Blair şi de fostul secretar de stat Condoleezza Rice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.