Airbus Helicopters a anunţat luni că a semnat cu Ministerul ucrainean de Interne un contract pentru achiziţia a 55 de elicoptere civile pentru operaţiuni de căutare şi salvare (SAR), servicii publice, şi servicii de urgenţă medicale (EMS), ca urmare a acordului semnat între Franţa şi Ucraina în 8 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cele 55 de elicoptere includ 21 de elicoptere H225 transformate, 10 elicoptere noi H145 şi 24 de elicoptere noi H125. Contractul, care prevede de asemenea înfiinţarea unui centru local de training şi mentenanţă, a fost semnat la Kiev pe 14 iulie, în prezenţa lui Arsen Avakov, ministrul de Interne al Ucrainei, şi Bruno Even, CEO Airbus Helicopters”, se arată în comunicat.

Elicopterele grele, bi-motor de tip H225 comandate de Ucraina, pentru care Franţa deţine în prezent drepturile comerciale, vor fi adaptate pentru misiuni publice şi de căutare şi salvare, misiuni în care performanţa acestui elicopter este recunoscută.

”Printre caracteristicile H225 se numără capacitatea de a decola în mai puţin de 5 minute, o autonomie de zbor extinsă datorită rezervoarelor de combustibil auxiliare, pilotul automat renumit la nivel mondial şi modurile SAR superioare. Primele elicoptere de tip H225 sunt aşteptate să aterizeze la Kiev până la sfârşitul anului 2018”, se arată în comunicat.

Şeful Airbus în România, Serge Durand, a transmis, sâmbătă, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, un mesaj prin care a subliniat că producătorul francez este ”nerăbdător” să înceapă producţia, la Braşov, a modelului H215M.

”Tot aici avem o fabrică nouă, în prezent aflată în aşteptare, unde suntem nerăbdători să începem producţia H215M, un elicopter versatil, ultraperformant din familia Super Puma. Pentru aceasta este necesară o comandă de 16 elicoptere şi sperăm că România va alege să fie primul client. De altfel, România are nevoie şi merită o flotă de elicoptere modernă, capabilă să facă faţă provocărilor complexe din prezent”, a afirmat Durand.

Durand a subliniat că aşteaptă ”cu interes” licitaţia Ministerului de Interne.

În luna mai a acestui an, ziarul francez La Tribune a anunţat că Airbus Helicopters este gata să închida linia de asamblare de la Ghimbav, Braşov, dacă România nu va face o comandă de cel puţin 16 elicoptere militare multirol H215M, iar Bucureştiul trebuie să clarifice situaţia.

Airbus Helicopters a inaugurat în septembrie 2016 fabrica de la Braşov, în prezenţa preşedintelui de atunci, Francois Hollande. Reprezentanţii companiei au spus că primele elicoptere ar putea fi produse la Ghimbav în 2018, cu condiţia obţinerii rapide a unei comenzi importante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.