Twitter va cere acum utilizatorilor să aibă un cont pe platforma de socializare pentru a vedea tweeturile, o măsură pe care proprietarul Elon Musk a numit-o vineri ”o măsură temporară de urgenţă”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Utilizatorilor care încearcă să vadă conţinutul de pe platformă li se va cere să se înregistreze pentru un cont sau să se conecteze la un cont existent pentru a vedea tweet-urile lor preferate.

”Au fost furate date atât de mult încât a degradat serviciul pentru utilizatorii normali!” a spus Musk într-un tweet. El a adăugat că sute de organizaţii sau mai multe folosesc datele Twitter ”extrem de agresiv”, afectând experienţa utilizatorului.

Musk şi-a exprimat anterior nemulţumirea faţă de firmele de inteligenţă artificială precum OpenAI, proprietarul ChatGPT, care folosesc datele Twitter pentru a-şi instrui modelele mari de limbaj.

”Vom lua absolut măsuri legale împotriva celor care ne-au furat datele şi aşteptăm cu nerăbdare să-i vedem în instanţă, ceea ce este (optimist) peste 2 sau 3 ani de acum”, a spus el.

Într-o scrisoare adresată CEO-ului Microsoft, Satya Nadella, avocatul lui Musk, Alex Spiro, a cerut în luna mai gigantului tehnologic să efectueze un audit al utilizării conţinutului Twitter, susţinând că dezvoltatorul Windows a încălcat un acord privind utilizarea datelor companiei de socializare.

Compania a iniţiat o serie de măsuri pentru a-i aduce înapoi pe agenţii de publicitate care au părăsit platforma aflată sub proprietatea lui Musk şi pentru a creşte veniturile din abonamente prin introducerea semnelor de verificare, ca parte a programului Twitter Blue.

La începutul lunii iunie, Twitter a anunţat planuri de a se concentra pe parteneriate video, creatori şi comerţ pentru a revitaliza afacerea companiei de social media dincolo de publicitatea digitală. De asemenea, Twitter a început să taxeze utilizatorii să acceseze interfaţa sa de programare a aplicaţiilor (API), utilizată de aplicaţii şi cercetători terţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.