Twitter a angajat firma de avocatură Wachtell, Lipton, Rosen & Katz din SUA, în timp ce se pregăteşte să-l dea în judecată pe Elon Musk şi să-l forţeze să finalizeze achiziţia de 44 de miliarde de dolari a companiei de social media, potrivit unor persoane familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk, directorul general al Tesla, şi-a reziliat vineri contractul, declarând că Twitter nu a furnizat informaţii despre conturile false de pe platformă, după care preşedintele Twitter, Bret Taylor, a promis o luptă legală.

Twitter intenţionează să depună o acţiune în justiţie la începutul acestei săptămâni în Delaware, au spus persoane familiarizate cu chestiunea.

Twitter a refuzat să comenteze, în timp ce firma de avocatură nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta în afara orelor de lucru.

Wachtell, Lipton, Rosen & Katz s-a aflat printre firmele care au acordat consultanţă juridică pentru planul lui Musk de a retrage Tesla de la bursă, în 2018.

Musk a scris pe Twitter că există ”finanţări garantate” pentru o tranzacţie de 72 de miliarde de dolari pentru a retrage Tesla de la bursă, dar nu a continuat operaţiunea.

Musk şi Tesla au plătit fiecare câte 20 de milioane de dolari sub formă de amenzi civile, iar Musk a demisionat din funcţia de preşedinte al Tesla pentru a închide o investigaţie a Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare din SUA, în care era  acuzat că a fraudat investitorii.

Echipa juridică actuală a Twitter include firmele Simpson Thacher & Bartlett şi Wilson Sonsini Goodrich & Rosati.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.