Destinaţiile exotice pentru perioada sărbătorilor de iarnă cele mai solicitate de către turiştii români sunt Thailanda, Malaezia, Indonezia, Republica Dominicană, Mexic, Cuba, Maldive şi Mauritius, potrivit turoperatorului Alltur. Nişa vacanţelor exotice are câteva mii de clienţi în România, în principal din cauza preţului mare raportat la salariile din ţară, o astfel de vacanţă costând cel puţin 1.500 de euro de persoană în perioada Revelionului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru destinaţiile exotice, pentru Crăciun şi Revelion, pachetele trebuie cumpărate până la sfârşitul lunii noiembrie, altfel rişti să nu mai găseşti locuri, decât la tarife foarte mari”, a declarat directorul general Alltur, Liviu Cîrstea.

În ultimii ani, compania a vândut, doar pentru Revelion, între 100 şi 150 de pachete turistice pe diverse destinaţii exotice.

Mai nou, o altă destinaţie căutată de români este Zanzibar, oraş din Tanzania,  pe coasta de est a Africii, potrivit Alltur.

Destinaţiile exotice sunt căutate pentru plajelele de calitate, peisajele extraordinare, facilităţile oferite de hotelieri şi pentru evadarea din cotidian.

Preţurile sunt, însă, mult mai mari decât cele pentru sejururile obişnuite. Un turist trebuie să scoată din buzunar cel puţin 1.500 - 2.000 de euro pentru o astfel de vacanţă, dar sumele ajung şi la 4.000 - 5.000 de euro de persoană.

Există însă şi clienţi din România - o familie cu doi adulţi şi doi copii - care au plătit peste 22.000 de euro pentru un pachet de două săptămâni în Maldive, la un resort de şase stele.

“Pentru perioada sărbătorilor de iarnă rezervările încep să se facă încă din vară (iulie-august), de către cei care vor să se asigure că prind cele mai mari reduceri, atât la avion, cât şi la cazare, dar cele mai multe rezervări se înregistrează în octombrie şi noiembrie, când turiştii sunt setaţi mai mult pentru a-şi organiza sărbătorile”, afirmă reprezentanţii turoperatorului.

Turoperatorul Alltur, înfiinţat în 2003, a înregistrat  anul trecut o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.