Asociaţia producătorilor de carne de vită şi de miel din Turcia a returnat în Olanda 40 de vaci Holstein, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia guvernului acestei ţări de a împiedica miniştrii turci să participe la campanii politice pe teritoriul olandez, a declarat preşedintele asociaţiei, Bulent Tunc, într-un interviu, menţionând ca alternative pentru comerţul cu vite Brazilia şi România, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între Turcia şi Olanda a izbucnit un conflict diplomatic aprins după ce statul UE, unde miercuri au avut loc alegeri paramentare, a refuzat accesul miniştrilor turci care au dorit să promoveze în Olanda campania pentru referendumul referitor la extinderea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Tunc a spus că numărul vacilor returnate Olandei este simbolic, dar a vorbit despre sprijinul mare de care beneficiază preşedintele urc în rândul celor 160.000 de membri ai asociaţiei.

Cei implicaţi în comerţul cu vite analizează şi oprirea achiziţiilor de tractoare, echipamente, furaje şi spermă de taur şi extinderea boicotului şi faţă de Austria, pe care Tunc o acuză să susţine poziţia guvernului olandez.

”Există multe alternative. Turcia este o piaţă uriaşă pentru importurile de vite şi ţările abia aşteaptă să intre pe piaţă”, a spus Tunc, citând ca posibilităţi Brazilia şi România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.