Turcia a inclus platformele de tranzacţionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie să respecte legile de prevenire a spălării banilor şi a finanţării terorismului, potrivit unui decret prezidenţial publicat sâmbătă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Gazetei Oficiale, extinderea reglementărilor referitoare la tranzacţiile cu criptomonede intră imediat în vigoare şi se referă şi la ”furnizorii de servicii privind activele cripto”.

Luna trecută, banca centrală a Turciei a interzis utilizarea activelor cripto pentru plăţi pe motiv că astfel de tranzacţii erau riscante. În zilele care au urmat, activitatea a două platforme de tranzacţionare de criptomonede din Turcia a fost oprită în cadrul unor investigaţii separate.

Ancheta asupra uneia dintre ele, Thodex, a dus, joi, la arestarea a şase suspecţi, inclusiv fraţii directorului general al acesteia, Faruk Fatih Ozer, pe care autorităţile turce îl caută după ce a plecat în Albania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.