Comisia Europeană a avizat, în data de 12 ianuarie, tranzacţia de vânzare a TeraSteel şi Wetterbest către Grupul Kingspan. Grupul TeraPlast, cel mai mai producător român de materiale de construcţii, a anunţat în iulie 2020 că a încheiat un acord cu irlandezii de la Kingspan Group în vederea vânzării diviziei Steel, divizie estimată la 410 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia Europeană a avizat, în data de 12 ianuarie, tranzacţia de vânzare a TeraSteel şi Wetterbest către Grupul Kingspan. Grupul TeraPlast a fost informat de această aprobare de către avocaţii care s-au ocupat de notificarea tranzacţiei. Pentru finalizarea tranzacţiei mai este necesară primirea avizului din partea Comisiei pentru Protejarea Concurenţei din Serbia. Grupul estimează că va primi acest aviz la jumătatea lunii februarie”, informează grupul.

După primirea avizului din partea autorităţilor sârbeşti, va fi stabilită şi plătită valoarea tranzacţiei.

În 24 iulie 2020, Grupul TeraPlast a anunţat vânzarea diviziei Steel către Kingspan Group. Divizia Steel a Grupului cuprinde liniile de afaceri operate prin TeraSteel SA (România), TeraSteel D.O.O. (Serbia) şi Wetterbest SA (România).

Alte două tranzactii ale Grupului TeraPlast aşteaptă avizul de la Consiliul Concurenţei din România. Acestea vizează vânzarea liniei de business profile de tâmplărie a TeraPlast SA, respectiv achiziţia pachetului majoritar al producătorului de ambalaje flexibile Somplast SA.

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA, compania mamă a Grupului TeraPlast, este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti – BET – şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.

Grupul TeraPlast a înregistrat în primele nouă luni un profit net în creştere cu aproape 79%, de 60,28 milioane lei, şi o cifră de afaceri de 816,2 milioane lei, mai mare cu 14%, faţă de perioada similară a anului 2019.

De asemenea, EBITDA a fost de 99,1 milioane de lei în primele nouă luni, în creştere cu 46% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.