Ministerul Economiei a aprobat vineri, prin reprezentanţii săi în adunarea generală a acţionarilor companiei de stat Transgaz,înfiinţarea unui sediu secundar al companiei la Braşov, fără personalitate juridică, care se va numi “Ateliere Proiectare Cercetare”, ce urmează să fie înregistrat la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţionarii au aprobat totodată achiziţionarea unor servicii de consultanţă, de asistenţă sau de reprezentare juridică adiacente viitoarelor contracte de împrumut pentru cofinanţarea etapei I a proiectului gazoductului BRUA, în limita unui plafon de 200.000 euro, arată un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ministerul Energiei a anunţat în martie că a emis autorizaţia de construire pentru gazoductul BRUA, un nou coridor european de transport al gazelor naturale care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

Transgaz (simbol bursier TGN) a avut anul trecut un profit net de 606,05 milioane lei.

Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,5% din acţiuni. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 4,4 miliarde lei (circa 1 miliard de euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.