Circulaţia feroviară pe ruta Petroşani - Simeria, în Valea Jiului, în zona staţiilor Băniţa şi Merişor, blocată de sâmbătă când un tren privat de marfă cu 16 vagoane a deraiat a fost redeschisă, vineri, pe un fir, garniturile circulând cu restricţie de viteză de 30 de kilometri la oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, traficul feroviar între staţiile Băniţa şi Merişor a fost redeschis la ora 11.25, pe firul I, iar trenurile vor circula cu restricţie de viteză de 30 kilometri la oră.

Locomotiva şi vagoanele răsturnate au fost ridicate de echipele de intervenţie, iar linia de cale ferată, linia de contact şi suprastructura podului au fost refăcute.

”În paralel cu reluarea traficului feroviar pe un fir, se vor desfăşura în continuare lucrările de reparaţii la linia de cale ferată şi la suprastructura podului şi pe firul II”, a precizat Brânzan.

Primul tren care va tranzita zona Băniţa - Merişor este R 2704, care circulă pe ruta Simeria - Petroşani, cu plecare din staţia Merişor, la ora 12.24, potrivit CFR.

”În toată această perioadă, peste 100 de angajaţi de la diviziile linii, electrificare şi intervenţii Timişoara, Craiova şi Braşov au lucrat în ture, 24 de ore din 24 de ore, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar pe Valea Jiului, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto între staţiile Petroşani - Pui”, mai arată CFR.

În zonă s-a intervenit cu trei trenuri de intervenţie cu macara, trei drezine pantograf, două utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă rutier/feroviar,  două utilaje de tip buldo-excavator şi utilaje de mică mecanizare.

Traficul feroviar între staţiile Băniţa şi Merişor a fost închis sâmbătă după-amiază, după ce un tren de marfă format din 16 vagoane, aparţinând unui operator privat, a deraiat, cei doi mecanici decedând. Unele vagoane deraiate au căzut într-o râpă de aproximativ zece metri.

Accidentul feroviar s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului de marfă. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.