Toyota Motor intenţionează să producă aproximativ 10,3 milioane de vehicule la nivel global în 2024, reînnoindu-şi aşteptările pentru o producţie anuală record pentru al doilea an consecutiv, a relatat luni publicaţia de afaceri Nikkei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toyota se pregăteşte să crească producţia datorită vânzărilor puternice de vehicule hibride.

Lipsa semiconductorilor auto şi a altor componente se diminuează, de asemenea, a spus Nikkei.

Pentru anul calendaristic care se va încheia în decembrie, cel mai mare producător auto din lume în funcţie de vânzări îşi propune să producă 3,4 milioane de vehicule în Japonia şi 6,9 milioane în străinătate, se arată în raport.

Cifrele includ marca sa de lux Lexus. Raportul nu a fost ceva anunţat anterior de companie, a spus un purtător de cuvânt al Toyota, fără a comenta mai departe.

Toyota va viza o producţie anuală de peste 10,5 milioane de vehicule, a spus Nikkei.

Acesta a adăugat că producătorul auto a stabilit niveluri de producţie de vehicule electrice la aproximativ 250.000 de vehicule în 2024 şi 600.000 de unităţi în 2025.

Toyota a produs 9,2 milioane de vehicule în primele 11 luni ale anului 2023, a spus grupul luna trecută. Aproximativ o treime din vehiculele vândute la nivel mondial în acea perioadă au fost hibrizi pe benzină-electric.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.