Constructorul auto japonez Toyota va investi aproximativ 8,5 miliarde de yuani (1,22 miliarde dolari) în construcţia unei noi fabrici de vrhicule electrice în oraşul chinez Tianjin, în colaborare cu partenerul local FAW Group, potrivit unui document de la autorităţile locale, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fabrica va avea o capacitate de producţie de 200.000 de vehicule pe an, arată documentul de la China-Singapore Tianjin Eco-city.

Vehiculele din China care folosesc surse noi de energie includ vehicule cu baterie, hibride şi cu celule de carburant.

Toyota a refuzat să comenteze, dar a precizat într-un comunicat că priveşte China ca fiind una dintre cele mai importante pieţe ale companiei şi că analizează permanent diferite măsuri în China pentru a satisface necesarul de dezvoltare a afacerilor în această ţară.

Anul trecut, Toyota a vândut în China 1,62 de milioane de automobile Toyota şi Lexus, în creştere cu 9%, chiar dacă piaţa a înregistrat un declin de 8,2%.

Grupul japonez îşi extinde totodată capacitatea de producţie a companiei sale mixte din Guangzhou, pe care o deţine cu un alt partener local, GAC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.