Toyota Motor şi-a redus planul de producţie de vehicule la nivel global pentru luna iunie pentru a doua oară în această săptămână şi a semnalat că şi estimarea referitoare la producţia anului 2022 ar putea fi redusă, subliniind impactul crizei din lanţul de aprovizionare şi restricţiile din China legate de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia producătorilor mondiali de automobile a fost afectată de deficitul de microcipuri şi, de asemenea, de blocajele din China pentru Covid-19.

Reducerea de către Toyota - în general văzută ca un reper de referinţă pentru Japonia - vine după ce datele au arătat că vânzările de maşini în China, Europa şi Statele Unite rămân slabe.

Cel mai mare producător auto din Japonia a declarat că acum se aşteaptă să producă cu aproximativ 50.000 de vehicule mai puţin în iunie, respectiv un total de aproximativ 800.000, din cauza carantinei din Shanghai.

Toyota redusese deja, marţi, planul de producţie pentru aceeaşi lună cu 100.000 de vehicule, invocând deficitul de cipuri.

Compania a spus că există ”o posibilitate” să-şi reducă planul de producţie pe întregul an, de 9,7 milioane de vehicule. „=

”Este foarte dificil de estimat situaţia actuală a aprovizionării cu piese, din cauza blocajelor în curs de desfăşurare din Shanghai”, se arată în comunicat.

Această lipsă de certitudine legată de piese a fost un refren constant pentru producătorii de automobile, atât din ​​Japonia, cât şi din alte părţi.

Având în vedere că China este atât cea mai mare piaţă auto din lume, cât şi un gigant global în producţie, blocajele de acolo au implicaţii atât pentru cerere, cât şi pentru ofertă, au spus analiştii.

Luna aceasta, Subaru a avertizat că dealerii săi din SUA au un stoc scăzut record, de aproximativ 5.000 de vehicule rămase, în timp ce Honda Motor a spus că va reduce producţia cu 20% la două fabrici interne.

Toyota a spus că modelele sale Corolla, RAV4, Prius şi 4Runner vor fi printre cele afectate de suspendarea producţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.