Transportatorul naţional de ţiţei Conpet a anunţat marţi că Timur –Vasile Chiş a renunţat la mandatul de director general al companiei, iar atribuţiile şi responsabilităţile acestuia au fost preluate de Mihaela Anamaria Dumitrache, director general adjunct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Societatea Conpet informează acţionarii şi investitorii că urmare a deciziei lui Timur –Vasile Chiş de a renunţa la mandatul de director general, exprimată prin cererea înregistrată la societate sub nr. 1106/ 11 ianuarie 2021, Consiliul de Administraţie, în şedinţa din data de 12 ianuarie 2021, a luat act de decizia acestuia, cu menţiunea că perioada de preaviz acceptată de către CA va fi până la sfârşitul datei de 18 ianuarie 2021. Totodată, Consiliul de Administraţie a împuternicit-o pe Mihaela Anamaria Dumitrache - director general adjunct să îndeplinească şi atribuţiile şi responsabilităţile aferente funcţiei de director general, începând cu data de 19 ianuarie 2021 şi până la data numirii unui director general care va fi selectat înconformitate cu prevederile OUG nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, dar nu mai târziu de 5 luni de la data prezentei, respectiv până la data de 8 iunie 2021, delegându-i conducerea societăţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu contractul de mandat”, arată un anunţ al companiei.

Acesta a fost numit la conducerea companiei în noiembrie 2018, cu un mandat de patru ani.

Profitul net al transportatorului naţional de ţiţei Conpet a scăzut cu 2,3% în primele nouă luni din 2020 la 48,94 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a scăzut uşor cu 0,1%, la 304 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În perioada ianuarie-septembrie, compania a transportat prin Sistemul Naţional de Transport (SNT) o cantitate de 5,01 milioane tone ţiţei, condensat şi gazolină, mai puţin cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Sistemul de transport prin conducte are o lungime de aproximativ 3.800 km, din care, în prezent, se utilizează pentru transportul ţiţeiului, gazolinei, condensatului 3.161 km de conducte.

Societatea deţine o poziţie de monopol pe piaţa transporturilor de ţiţei prin conducte, neavând astfel concurenţi în domeniul său de activitate.

În perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2020, Conpet a realizat investiţii în valoare de 66,09 milioane lei. Proiectele de investiţii vizează atât creşterea eficienţei activităţii de transport, cât şi operarea în siguranţă a Sistemului Naţional de Transport.

Compania are circa 1.600 de salariaţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.