Tesla a redus preţurile la cele mai scumpe două modele ale sale din SUA, Model S şi Model X, într-o nouă încercare de a stimula cererea pentru maşinile sale, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul Tesla Model S începe acum de la 89.990 de dolari, conform site-ului web al companiei, în scădere cu aproximativ 5% faţă de preţul anterior.

Pentru Model X, preţul porneşte de la 99.990 de dolari, ceea ce marchează o reducere de 9%.

Pentru versiunile high-end ale automobilelor Model S şi Model X, cumpărătorii de maşini se pot aştepta acum să plătească 109.990 de dolari. Aceasta este o scădere cu 4% pentru Model S Plaid şi cu 8% pentru Model X Plaid.

Măsurile au loc după o serie de reduceri agresive din partea companiei în ultimele luni.

În ianuarie, Tesla a redus preţurile maşinilor sale noi cu până la 20%, făcând vehiculele mai accesibile şi probabil eligibile pentru credite fiscale federale în S.U.A.

Cea mai recentă reducere de preţ nu are, probabil, nicio legătură cu creditele fiscale pentru vehicule electrice introduse în Legea de reducere a inflaţiei a preşedintelui Joe Biden, deoarece preţurile rămân peste pragul de 55.000 de dolari, necesar pentru a se califica pentru fonduri de până la 7.500 de dolari pentru achiziţionarea de vehicule noi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.