Consiliul de Administraţie al producătorului de ţevi şi profile din PVC Teraplast a anunţat că vrea să răscumpere de pe piaţa de capital un număr de maximum 5,15 milioane acţiuni proprii, în limita unui buget de 1,85 milioane lei, şi a desemnat în acest sens societatea de servicii financiare BT Capital Partners să-i reprezinte interesele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul aceleiaşi decizii, Consiliul de Administraţie al societăţii Teraplast a aprobat un program "stock option plan" prin care unui număr de angajaţi ai Grupului Teraplast li se vor distribui acţiuni ale emitentului Teraplast (simbol TRP), ce urmează a fi răscumpărate în cadrul procesului de răscumpărare aprobat prin AGEA nr.1/21.09.2017”, arată un raport al companiei.

Acţiunile ce fac obiectul acestui "stock option plan" se vor acorda beneficiarilor cu titlu gratuit.

”Totodată, Consiliul de Administraţie al Teraplast a aprobat demararea pe 3 noiembrie a procesului de răscumpărare de către societate a propriilor acţiuni în condiţiile aprobate prin Hotărârea AGEA Nr. 1 din 21 septembrie 2017 publicată în Monitorul Oficial al României nr. 4071/26.10.2017”, mai informează raportul.

Grupul Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor.

Grupul Teraplast a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 294,6 milioane lei, în scădere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut, de 310,9 milioane lei.

De asemenea, indicatorul EBITDA (câştigul înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare) s-a situat la valoarea de 32,9 milioane lei în primele nouă luni, cu 30% mai puţin faţă de nivelul realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 47,2 milioane lei.

Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel Bistrita şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (coordonează activităţile logistice ale grupului), Teraplast Ungaria (distribuitor), Politub (producător de ţevi din polietilenă), precum şi societatea controlată în comun Depaco (producător de ţiglă metalică).

Începând din iulie 2008, cea mai mare companie din grup, Teraplast, este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.