Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, joi, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Inspectoratul Teritorial de Muncă şi alte autorităţi ale statului vor declanşa în august o campanie de controale vizând evaziunea fiscală şi munca "la negru".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motivul acestor acţiuni este, potrivit ministrului, că "avem, slavă Domnului, zone de evaziune", potrivit Profit.ro.

Referitor la obligaţia firmelor de a se dota cu aparate de marcat cu jurnal electronic, Teodorovici a spus că amânările date până acum sunt suficiente.

"Vom începe acum în august un program mai amplu de verificări, în care vor fi implicaţi şi colegii de la Ministerul Muncii. Vor fi verificări pentru partea de evaziune fiscală, pentru partea de muncă la negru. Vor fi ANAF, ITM şi alte structuri. Avem, slavă Domnului, zone de evaziune", a spus Teodorovici.

ANAF şi ITM desfăşoară periodic acţiuni, de obicei separat, fiecare pe domeniul propriu de activitate, dar acţiunile concertate nu sunt ieşite din comun.

Ministrul a mai spus că firmele corecte fiscal, cele care îşi achită obligaţiile către stat până la termenul prevăzut de lege, vor putea beneficia de bonificaţii aplicate la aceste sume, de 1-5%, în contextul în care firmele cu datorii către stat vor beneficia în curând de restructurarea financiară, potrivit Profit.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.