Teamnet Group, companie IT care a aparţinut lui Sebastian Ghiţă, a obţinut un contract de la Ministerul Municipalităţii Regionale şi al Resurselor de Apă din Oman, care vizează implementarea unui sistem care va emite online autorizaţii municipale, a anunţat, joi, compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prtin acest proiect, Teamnet şi Grupul Modern Information Technology LLC (ITON) vor digitaliza şi optimiza a peste 400 de tipuri de servicii şi 700 de proceduri aferente unor domenii precum sănătate publică, salubrizare, construcţii şi exploatarea resurselor de apă.

Piaţa din Orientul Mijlociu este considerată atractivă de către companiile din sector, în condiţiile în care investiţiile în IT sunt estimate de Gartner la 212,9 miliarde de dolari în 2016 în întreaga regiune.

Gartner estimează că afacerile din serviciile IT vor reprezenta 84% din segmentul total de servicii în domeniu.

“Deşi suntem la început de drum în anumite ţări, cum e cazul Oman, într-o piaţă IT globală extrem de competitivă, estimăm rezultate în creştere la nivel internaţional pentru Teamnet în acest an cu 70%, faţă de 2015”, a declarat Bogdan Padiu, director general al Teamnet Group.

Grupul Teamnet a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de peste 110 milioane euro în 2015, în creştere cu 18% faţă de anul anterior.

Compania Teamnet a fost una dintre cele mai mari beneficiare de contracte cu statul român în sectorul IT, în perioada 201-2015,  potrivit unei liste publicate în luna mai de către Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR).

Teamnet se afla pe locul patru în topul contractelor cu statul, cu 26 de contracte încheiate cu 17 autorităţi, în valoare de 258,1 milioane lei (57,3 milioane euro).

Compania a fost controlată de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, care este şi deputat, implicat în mai multe dosare de corupţie deschise de DNA Ploieşti.

Deşi Ghiţă susţine că nu mai controlează Teamnet de mai mulţi ani, procurorii DNA au pus, în iunie 2015, sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Teamnet, suspectate că ar fi controlate de acesta prin interpuşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.