Compania naţională de transport aerian Tarom estimează că va înregistra în acest an pierderi în valoare de 41,2 milioane lei, în scădere cu 12,3% faţă de nivelul de anul trecut, la venituri totale de 1,32 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli pus în dezbatare de acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul companiei arată că 2017 ar urma să fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat pe 31 mai că transportatorul aerian de stat Tarom va încheia ”pe zero” în acest an, fără pierderi.

”Din punct de vedere economic, Tarom se relansează, astfel încât prognoza economică pentru Tarom este practic ca la sfârştiul anului să închidă pe zero, nicio pierdere”, a spus Cuc, la sfârşitul lunii mai.

Anul trecut, Tarom a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), pe fondul scăderii veniturilor şi al valorii activelor imobilizate.

Pentru acest an, compania estimează venituri de 1,32 miliarde lei, în creştere cu 6,4% faţă de nivelul realizat anul trecut, de 1,24 miliarde lei, şi cheltuieli de 1,36 miliarde lei, din care salariile angajaţilor înseamnă 220,9 milioane lei.

Compania şi-a programat cheltuieli cu investiţiile de 267,8 milioane lei - circa 59 milioane euro -  în acest an.

Compania estimează că va ajunge la 2.067 de angajaţi la finalul acestui an, comparativ cu 1.841 salariaţi la sfârşitul anului trecut.

Câştigul mediu lunar al angajaţilor din Tarom este de 5.827 lei - sau 1.280 euro - în acest an, potrivit proiectului de buget.

Compania estimează că va avea creanţe restante de 2,99 milioane lei la sfârşitul acestui an.

Compania de stat Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, după companiile low-cost Wizz Air şi Blue Air.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.