Compania naţională de transport aerian Tarom a semnat contractul de achiziţie a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, având o configuraţie de 189 de locuri, a anunţat vineri seara Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al companiei de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avioanele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de zece ani”, precizează un comunicat al Minsiterului Transporturilor, care menţionează că livrarea aeronavelor către operatorul aerian va fi făcută în cursul acestei luni.

Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom prevede achiziţia a 30 de avioane. Negocierea tranzacţiei s-a purtat cu o companie de leasing.

„Precizăm faptul că procedura de achiziţie s-a desfăşurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziţia a avut în vedere oportunităţile apărute în piaţă. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internaţional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii”, precizează oficialii Ministerului Transporturilor.

Flota Tarom trebuie reînnoită ca urmare a ieşirii din flotă, anul trecut, a două aeronave Airbus A310, după ce compania a fost nevoită să renunţe la anumite rute pe care nu mai avea cu ce să le opereze.

”Menţionăm că cele două aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave”, se precizează în comunicat.

Flota companiei numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în acelaşi timp, din cauza operaţiunilor de mentenanţă.

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air. Liderul pieţei, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, este Wizz Air.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.