Statele Unite şi China au escaladat joi conflictul comercial, implementând fiecare tarife de 25%, pentru bunuri de 16 miliarde de dolari, chiar dacă oficiali de rang mediu au reluat negocierile la Washington, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două state şi-au impus reciproc tarife pentru produse în valoare combinată de 100 de miliarde de dolari, iar penalizările nu se vor opri aici, amplificând riscurile la nivelul economiei mondiale.

Ministerul Comerţului din China a anunţat că Washingtonul continuă se se încăpăţâneze, prin impunerea noilor tarife, care au intrat în viguare la ora 04.01 GMT.

”China se opune cu hotărâre şi va continua să ia contramăsurile necesare”, a anunţat ministerul chinez într-un comunicat, adăugând că Beijingul va face plângere referitoare la noile tarife la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Tarifele, programate acum câteva săptămâni, nu interferează cu începutul celei de-a doua zile de discuţii la Washington, viceministrul  pentru Comerţ din China Wang Shouwen şi David Malpass. Subsecretarul trezoreriei SUA pentru afaceri internaţionale.

Wang a refuzat să comenteze despre modul în care evoluează negocierile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.