Ceasurile Samsung din seria Galaxy Watch vândute în SUA vor putea oferi o funcţie pentru monitorizarea apneei în somn.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Samsung a primit autorizare de la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele pentru o funcţie de monitorizarea a apneei.

Astfel, compania coreeană va putea vinde pe teritoriul Statelor Unite ceasuri care oferă această funcţionalitate.

„Funcţia de monitorizare a apneei în somn le va permite utilizatorilor cu vârsta de peste 22 de ani, care nu au fost diagnosticaţi cu apnee în somn, să detecteze semne de apnee obstructivă moderată până la severă printr-o monitorizare întinsă pe două nopţi” spun cei de la Samsung.

Apneea în somn obstructiv constă în episoade repetate de blocare a respiraţiei în timpul somnului, împiedicând pătrunderea aerului în plămâni. Unul dintre simptomele apneei este sforăitul.

În jur de 936 de milioane de oameni suferă de apnee în somn la nivel mondial.

Pentru ca aceeaşi funcţionalitate să poată fi inclusă şi pe smartwatch-urile vândute în alte ţări, Samsung trebuie să obţină autorizarea de la autorităţile locale. Aprobarea FDA, însă, este un bun indicator că aceste aprobări sunt acum simple formalităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.