Peste un sfert (27%) dintre gamerii din întreaga lume se simt ruşinaţi de cât de mult timp petrec cu jocurile video şi ascund acest lucru de părinţi, arată cercetările globale realizate de Kaspersky, companie de soluţii de securitate cibernetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un sfert (27%) dintre gamerii din întreaga lume se simt ruşinaţi de cât de mult timp petrec cu jocurile video şi ascund acest lucru de părinţi”, arată cercetările globale realizate de Kaspersky.

Această nouă cercetare, comandată de Kaspersky şi efectuată de Savanta în noiembrie 2020, analizează situaţia jocurilor video din 2020 în 17 ţări, cu 5.031 de respondenţi şi ia în considerare modul în care dinamica dintre jucători şi părinţii lor s-a schimbat şi ce se poate face pentru a sparge barierele şi stigmatele.

”Cea mai mare dezamăgire pentru gameri este că, în timp ce părinţii apreciază multe dintre aspectele pozitive - creativitatea (43%), abilităţile sociale (34%), rezolvarea problemelor (31%) - sunt mai puţin capabili să le înţeleagă pasiunea, în principal din cauza faptului că jocul în sine şi elementele sociale ale jocului sunt atât de diferite de filme şi muzică. De fapt, jumătate (47%) consideră că, dacă părinţii lor ar înţelege anumite jocuri, relaţia lor s-ar îmbunătăţi”, relevă cercetarea.

Potrivit gamerilor chestionaţi, această ruşine legată de timpul petrecut jucându-se este determinată de stigmele arhaice despre jocurile video, cum ar fi „sunt dăunătoare pentru sănătatea ta” (61%) sau „afectează creierul” (42%).

”Jocurile au oferit un sprijin imens multor persoane în acest an; oferind consolare, alinare şi prietenie în vremuri dificile. Dar, pentru multe familii, percepţiile negative despre jocuri pot fi foarte contraproductive pentru a permite un dialog deschis şi construirea de relaţii”, spune Andrew Winton, vicepreşedinte marketing la Kaspersky.

Cercetarea „Generation Game” a fost comandată de Kaspersky şi efectuată de Savanta în noiembrie 2020, în peste 17 ţări, cu 5.031 de respondenţi. Toţi respondenţii aveau vârsta sub 35 de ani, răspândiţi uniform în funcţie de sex, vârstă şi socioeconomie, considerându-se gameri şi jucând cel puţin 5-10 ore pe săptămână pe un computer. Ţările sunt: ​​Rusia, SUA şi Marea Britanie (cel puţin 500 fiecare), Argentina, Brazilia, Chile, China, Columbia, Germania, Italia, Mexic, Peru, Arabia Saudită, Africa de Sud, Spania, Turcia şi EAU (cel puţin 250 fiecare).

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997. Portofoliul companiei include protecţie endpoint şi mai multe soluţii specializate de securitate şi servicii, pentru a combate ameninţările digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky, precum şi 250.000 de companii client.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.