Peste 60% din unităţile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut, conform unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După un an dificil pentru industria HoReCa, finalul lui 2020 îi găseşte pe hotelieri cu majoritatea unităţilor de cazare deschise şi cu pachete speciale de sărbători, pentru a atrage cât mai mulţi români. Conform unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, peste 60% din unităţile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut”, arată compania.

De Crăciun, 34% dintre hotelieri confirmă că unitatea lor de cazare este complet sau parţial ocupată, pe când 12% sunt parţial ocupate, deoarece funcţionează cu o capacitate redusă, iar 17% dintre unităţi nu sunt deschide în perioada Crăciunului.

De Revelion există un grad mai mare de ocupare al unităţilor de cazare, şi anume 38%, iar 10% dintre hotelieri au unitatea de cazare parţial ocupată pentru Revelion, deoarece funcţionează cu o capacitate redusă. Peste 12% dintre aceştia confirmă că nu sunt deschişi în perioada Revelionului.

Pentru atragerea românilor de sărbători, hotelierii au pregătit pachete speciale, care să le ofere turiştilor experienţe inedite. Astfel, peste 30% dintre unităţile de cazare respondente oferă activităţi specifice sărbătorilor de iarnă, precum plimbări cu sania trasă de cai, vin fiert servit la căldura şemineului, program de colinde etc.

Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Crăciun. Conform situaţiei actuale, serviciile SPA sunt excluse din pachete, doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness, în funcţie de reglementările în vigoare la momentul sejurului.

Majoritatea românilor au optat pentru vacanţa de sărbători pentru minim 3 nopţi de cazare, astfel peste 65% dintre toate rezervările întregistrate de hotelieri sunt efectuate pentru 3-5 nopţi, iar 33% dintre rezervări sunt efectuate pentru 1-2 nopţi.

”Preţul mediu pentru un sejur de sărbători este între 400 şi 650 lei pentru 2 persoane, 58% dintre hotelieri confirmând acest lucru. Dintre rezervările efectuate, 33% au o valoare între 651-1.400 lei/2 persoane, iar 9% dintre hotelieri confirmă că pachetele cumpărate au o valoare de peste 1.400 lei. Deşi rezervările înregistrate în această perioadă sunt mai mici comparativ cu anul trecut, hotelirii au adoptat o serie de măsuri pentru atragerea turiştilor. Astfel, 45% dintre aceştia oferă condiţii de rezervare flexibile, fără avans sau cu anulare gratuită. Lucru foarte apreciat de turişti, deoarece 59% dintre rezervările efectuate până acum de sărbători s-au finalizat înainte cu 48 de ore de check-in”, spun reprezentanţii platformei.

O altă măsură pentru sporirea rezervărilor de iarnă este reducerea preţurilor în prag de sărbători, precum şi actualizarea preţurilor în ofertă pentru anul următor. Aproximativ 20% dintre hotelieri pregătesc oferte speciale şi oferte sezoniere de tip last minute şi early booking, iar 12% au inclus în pachetele oferite servicii extra, precum: drumeţii, închirieri biciclete, folosirea piscinei exterioare gratuit etc.

Din studiul efectuat de platforma de înregistrări Travelminit.ro, reiese că 54% dintre hotelieri sunt optimişti pentru anul viitor şi speră că turismul îşi va reveni treptat, începând cu luna februarie, iar 33% nu ştiu când va reveni turismul la condiţiile cu care au fost obişnuiţi înainte de pandemie.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 5.750 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.