Aproape o treime (31,5%) dintre angajaţii care vor primi tichete cadou de Paşte intenţionează să le utilizeze pentru a cumpăra decoraţiuni pentru casă, în timp ce peste 26% îşi doresc să cumpere obiecte vestimentare şi aproape 25% optează pentru echipamente electronice şi electrocasnice, reiese dintr-o analiză publicată marţi de compania Sodexo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de aproximativ 1.500 de companii şi pe baza informaţiilor comerciale Sodexo, în perioada 27 martie - 3 aprilie 2017.

Opţiunile de cumpărare mai includ produse pentru sănătate şi înfrumuseţare (6,5%), produsele gourmet (4,5%), cele destinate lucrului la birou (4%) şi plata meselor la restaurant (1,5%).

„Spre deosebire de un bonus la salariu, acordat la finalul lunii sau al anului, tichetele cadou oferă un stimulent imediat pentru angajaţi, iar faptul că acestea sunt utilizate pentru o achiziţie specială”, a declarat directorul departamentului de marketing şi dezvoltare al Sodexo România, Adina Popa.

În prezent, tichetele cadou oferite angajaţilor şi copiilor minori ai acestora beneficiază de deductibilitate şi exceptare de la plata taxelor şi impozitelor pentru o valoare de cel mult 150 lei perntru un eveniment.

Cele mai multe companii care îşi recompensează angajaţii cu tichete cadou oferă valoarea maximă deductibilă.

Companiile pot acorda tichete cadou cu următoarele ocazii: 8 Martie, Paşte, 1 Iunie şi Crăciun, precum şi la alte evenimente care păstrează încadrarea de cheltuieli cu caracter social. Fondul de cheltuieli sociale pentru companii este de 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Comparativ cu sărbătorile Pascale din 2015, când tichetele cadou erau supuse impozitului pe venit, în cotă de 16%, plătit de angajat, volumul de vochere Cadou Pass emise de Sodexo în 2016 a crescut cu 25%.

Pentru 2017, Sodexo estimează că numărul de vouchere Cadou Pass va creşte cu 10% faţă de anul trecut.

Compania franceză Sodexo este prezentă din 1998 în România, unde are 1.141 angajaţi.

Principalii concurenţi ai Sodexo pe piaţa tichetelor de masă şi a tichetelor cadou sunt Edenred şi Up România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.