Angajatorii au cheltuit anul trecut peste 114 milioane de lei pentru beneficiile angajaţilor, în creştere cu 150% faţă de anul anterior, iar cel mai scump beneficiu a fost un pachet de servicii stomatologice, în valoarea de 24.000 de lei, potrivit datelor transmise luni de platforma BenefitOnline.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tichetele de masă, cadourile (cardurile şi tichetele cadou), decontarea transportului (către/de la serviciu), turismul intern (tichetele de vacanţă) şi pensiile private (pilonul 3) sunt principalele beneficii extrasalariale pentru care angajaţii români au optat anul trecut, potrivit BenefitOnline.ro.

În timp ce preferinţele angajaţilor în materie de beneficii se menţin faţă de 2017, bugetele cheltuite de companii în platformă au crescut cu 150% de la an la an.

”Dacă în 2017 angajatorii au cheltuit peste 46 de milioane de lei pentru beneficiile pe care angajaţii şi le-au ales accesând BenefitOnline.ro, cea mai mare platformă online de beneficii extrasalariale din România, în 2018 companiile au alocat în acest scop 114 milioane de lei. În acelaşi timp, numărul de angajaţi care au utilizat anul trecut platforma BenefitOnline.ro a ajuns la 103.000”, se arată în comunicat.

Suma medie acordată lunar de companii pentru beneficiile extrasalariale ale angajaţilor în 2018 a fost de 355 de lei, de la 320 de lei cu un an înainte, reprezentând o creştere de 11%.

”Opţiunile angajaţilor în ultimii ani indică o tendinţă evidentă înspre alegerea unor beneficii extrasalariale cu impact fiscal avantajos. În 2018, de exemplu, 84% din bugetele alocate de companii au fost cheltuite de angajaţi pentru beneficii scutite total sau parţial de taxe şi doar 16% pentru beneficii în natură. Acest aspect ne arată că angajaţii sunt foarte atenţi şi raţionali atunci când îşi aleg beneficiile, dorind să maximizeze bugetul lunar acordat de companie”, a spus cofondatorul BenefitOnline.ro, Stelian Bogza.

Din totalul beneficiilor tranzacţionate prin platforma BenefitOnline.ro, tichetele de masă, beneficii din categoria celor deductibile, se situează pe primul loc. Aproximativ 59% din bugete au fost direcţionate de angajaţi către acestea, iar Valoarea medie lunară per tranzacţie în cazul tichetelor de masă a fost de 207 lei.

”Alături de tichetele de masă, şi voucherele de vacanţă beneficiază de acelaşi regim fiscal: taxe 0% pentru angajatori şi doar 10% impozit pe venit pentru angajaţi. De asemenea, cadourile şi tichetele cadou oferite angajaţilor şi copiilor minori ai acestora beneficiază de deductibilitate şi sunt scutite de la plata taxelor şi impozitelor atunci când sunt acordate la ocazii speciale prevăzute de lege”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.