Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Apartenenţa la organizaţia celor mai dezvoltate ţări din punct de vedere economic ne acorda nouă o recunoaştere internaţională , ne acorda un statut, daca  vreti , mai ridicat de economie stabilă. Este , daca vreti, o carte de vizita extrem de relevantă în dialogul bilateral cu alte ţări, cu blocuri economice, cu instituţii financiare internaţionale. Practic, din punct de vedere administrativ, noi va trebui să ne asumăm lucrul acesta sa împrumutăm aceste standarde OCDE, prin care evident trebuie sa acordăm o atenţie sporită dezvoltării economice, competitivităţii companiilor, bunăstării  cetăţenilor”, a declarat Ionuţ Stroe, joi la Digi 24.

El a mai spus că România, din momentul aderării la OCDE va avea un statutt privilegiat şi va trebui să respecte standardele Organizaţie de Cooperare şi Dezvoltare Economică.

„Practic, aceasta apartenenţa la OCDE va garanta României din momentul aderării, dacă nu chiar de acum, pentru ca ne găsim într-o perioada de evaluare, un statut privilegiat şi un anume standard de la care nu ne vom mai abătea niciodată”, a conchis Stroe. 

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe este prezent, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, la Paris unde are loc reuniunea Consiliului OCDE.

De asemenea, şeful Executivului a anunţat, în şedinţa de miercuri Guvern, că va depune joi, la sediul OCDE de la Paris, memorandumul iniţial privind aderarea la Organizaţie, de care depinde coerenţa parcursului, astfel încât, în final să putem să facem parte din rândul ţărilor care asigură 90% din volumul total de investiţii străine la nivel mondial.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.