Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a afirmat că eurodeputatul PNL Rareş Bogdan dă vina pe Ministerul Finanţelor Publice, în loc să îl întrebe pe ministrul Energiei Virgil Popescu de ce a eşuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care compania OMV plăteşte sau nu taxa de solidaritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Rareş Bogdan a primit un «nu» de la cancelarul austriac Nehammer, precum un pumn în faţă, dar fără mănuşă de catifea. Ca oricare politician «versat» a scos repede batistuţa pentru a şterge urmele eşecului şi s-a cocoţat rapid pe valul revoltei resimţite de români la auzul nedreptăţii pe care Austria a comis-o contra României. Nedreptatea «nu»-ului exprimat de guvernul austriac la votul pentru accederea românilor în spaţiul Schengen a fost resimţit ca o ofensă de fiecare dintre noi. Rareş Bogdan a aplicat tactica «focul la ei» şi a anunţat boicotul, doar pentru ca românii să uite insuccesul dreptei şi al lui personal, ca stindard al europarlamentarilor liberali. Fumigena nu l-a ajutat, românii nu uită şi înteleg foarte bine responsabilităţile fiecăruia”, a scris Ştefan Radu Oprea, marţi pe Facebook.
 
Social-democratul a mai spus că Rareş Bogdan di vina pe Ministerul Finanţelor Publice, în loc să îl întrebe pe ministrul Energiei Virgil Popescu de ce a eşuat la negocierea regulamentului european care impune limitele peste care OMV plăteşte sau nu taxa de solidaritate.
 
„Dar, Rareş Bogdan aruncă o nouă petardă pentru că tot dreapta a ratat şi taxarea companiilor care au realizat profituri extraordinare pe seama noastră. În loc să îl întrebe pe colegul lui, ministrul energiei, Virgil Popescu, de ce a eşuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care compania OMV plăteşte sau nu taxa de solidaritate, dă vina pe ministerul finanţelor publice. Sunt sigur că domnul Rareş Bogdan nu este ignar şi înţelege foarte bine ce este un Regulament european şi cum se aplică el. Faptul că posibilitatea de intervenţie a oricărui Stat Membru este extrem de mică. În acest caz, al aplicării Regulamentului 1854/2022, Comisia Europeană răspunde clar că nu este nicio greşelă şi că procentul de 75% este minimul posibil, iar cele cinci activităţi europene sunt preluate corect în codurile CAEN. Deci, Rareş Bogdan continuă dezinformarea şi minciuna doar pentru a masca neputinţa colegilor lui, sau poate pentru a atrage atenţia asupra lor dacă vor urma schimbări”, a completat Oprea.
 
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat marţi, într-o intervenţie la Digi24, că ministrul Finanţelor de la PSD, Adrian Câciu, trebuie să explice public de ce trebuie să dea explicaţii privind această situaţie creată la Ministerul de Finanţe, referitor la transpunerea regulamentului european, în urma anunţului OMV că nu va plăti taxa de solidaritate.
 
Eurodeputatul liberal a mai precizat că Ministerul Energiei nu a avut niciun rol în transpunerea Regulamentului european în legislaţia din România.
 
Rareş Bogdan a afirmat că OMV sau alte corporaţii pur şi simplu sfidează şi prin management şi scot profiturile în afara graniţelor de ani de zile şi nimeni nu face nimic acum pe o taxă unde ar trebui să mai plătească către statul român peste un miliard.

 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.