Statul New York a înregistrat joi un proces civil împotriva grupului Johnson & Johnson, pe care îl acuză de fraudă cu asigurări pentru că a minimalizat riscurile analgezicelor pe bază de opiu, inclusiv pentru medici şi pacienţii vârstnici, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

J&J şi divizia sa Janssen Pharmaceuticals sunt acuzate că au avut ca ţintă pacienţii vârstnici în pofida riscurilor implicate de efectele secundare, cum ar fi căzăturile, fracturile şi simptomele neuropsihice.

Compania mai este acuzată că s-a folosit de materiale de marketing, de grupuri de susţinere ”aparent independente” şi de ”lideri marcanţi de opinie” pentru a susţine că dependenţa de opioide este un mit.

J&J a afirmat într-un comunicat că promovarea şi marketingul opioidelor ”au fost corecte şi responsabile”.

Acuzaţiile aduse J&J de Departamentul pentru Servicii Financiare din New York  urmează celor împotriva Teva Pharmaceutical Industries şi Allergan, Endo International şi Mallinckrodt.

J&J s-a oferit să plătească 4 miliarde de dolari pentru închiderea acuzaţiilor împotriva sa legate de opioide făcute de state, oraşe şi comitate din Statele Unite.

Separat, grupul a contestat penalizările de 465 de milioane de dolari la care a fost condamnat grupul în Oklahoma, în noiembrie anul trecut, în legătură cu comercializarea opioidelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.