Statele Unite se aşteaptă luni la un val de vizitatori internaţionali după ridicarea restricţiilor de călătorie legate de Covid-19 pentru o mare parte a populaţiei lumii, impuse pentru prima dată la începutul anului 2020 , transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

United Airlines se aşteaptă luni ca  numărul pasagerilor internaţionali să fie cu aproximativ 50% mai mulţi, faţă de ziua de luni trecută, când a avut aproximativ 20.000.

Şi directorul general al Delta Air Lines, Ed Bastian, a avertizat că călătorii ar trebui să fie pregătiţi pentru cozi lungi.

"Va fi puţin mai dificil la început. Vă asigur că vor fi cozi, din păcate", a spus Bastian, adăugând că "o vom rezolva".

Delta a declarat că în cele şase săptămâni de când a fost anunţată redeschiderea SUA că a înregistrat o creştere cu 450% a rezervărilor internaţionale la punctele de vânzare, faţă de o prioadă de şase săptămâni anterioare anunţului.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz, a declarat pe Twitter: ”Deoarece ne aşteptăm la o cerere mare atunci când SUA vor ridica restricţiile de călătorii aeriene şi terestre de luni, luăm măsuri semnificative pentru a fi pregătiţi, prin asigurarea de resurse suplimentare”.

Administraţia Biden a avut mai mai multe discuţii cu companiile aeriene americane pentru a se pregăti pentru afluxul de călători suplimentari care vor începe să sosească pe aeroporturile americane şi a avertizat călătorii care traversează din Canada şi Mexic pe uscat sau cu feribotul să fie pregătiţi pentru aşteptări mai lungi începând de luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.