Stanleybet Capital, operator de pariuri sportive şi jocuri de noroc, a debutat vineri la Bursa de Valori Bucureşti cu prima sa emisiune de obligaţiuni în valoare de 20 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Stanleybet Capital, societate de tip holding care integrează şi coordonează o reţea de agenţii de pariere sportivă şi slot machines, săli de jocuri de noroc şi platforme de jocuri de noroc în mediul online, a debutat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti cu prima sa emisiune de obligaţiuni în valoare de 20 milioane de lei. Obligaţiunile se tranzacţionează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare sub simbolul bursier SBET24”, anunţă bursa.

Recunoscută pentru brandurile Stanleybet şi Game World, Stanleybet Capital va folosi fondurile atrase din piaţa de capital pentru dezvoltarea platformei de jocuri online şi a aplicaţiilor de mobil, pentru digitalizarea şi modernizarea agenţiilor de pariuri sportive şi slot machines, precum şi pentru extinderea numărului de unităţi din reţeaua de agenţii Stanleybet.

„Bursa de Valori Bucureşti oferă mecanisme de finanţare pentru antreprenori din toate domeniile de activitate, inclusiv jocuri de noroc. Ne dorim să fim o imagine cât mai fidelă a economiei româneşti şi din această perspectivă ne bucurăm că Stanleybet Capital a ales să se finanţeze prin Bursă”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Stanleybet Capital a vândut în cadrul unui plasament privat derulat la începutul lunii august 2021 un număr de 200.000 de obligaţiuni corporative  nesubordonate, neconvertibile şi negarantate către un număr de 127 de investitori. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 lei, cu scadenţa la 10 august 2024 şi o rată a cuponului de 10% pe an, cu plată semestrială.

„Cu fondurile atrase ne dorim să oferim jucătorului o experienţă premium, pe care o vom obţine prin optimizarea platformei de pariere, implementarea unor aplicaţii pentru mobil, digitalizarea şi tehnologizarea agenţiilor, dar şi prin extinderea reţelei actuale. Vrem să construim o afacere integrată online şi offline printr-o soluţie omnichannel care să asigure o experienţă unitară pentru client atât în agenţiile fizice, cât şi pe platformele de pariere online. În următorii trei ani ne aşteptăm la o creştere accelerată a afacerii”, a declarat Csaba Tanko, preşedinte CA şi director general Stanleybet Capital.

Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul Goldring.

„Stanleybet Capital aduce în oferta de instrumente de datorie tranzacţionabile la BVB o emisiune de obligaţiuni care s-a demonstrat atractivă pentru investitori chiar dacă, la momentul plasamentului, pandemia genera riscuri importante pentru sectorul emitentului. Acum, când această ameninţare se atenuează şi dinamica geopolitică şi macroeconomică generează riscuri noi pentru piaţa de capital, obligaţiunile Stanleybet oferă o alternativă binevenită pentru acei investitori care urmăresc oportunităţi investiţionale cu randament ridicat, dar cu un risc moderat, în sectoare mai rezistente, mai puţin sensibile şi vulnerabile la evoluţiile din mediul extern, sectoare precum cel în care Stanleybet Capital s-a impus prin brandurile Stanleybet şi Game World. Le dorim ca dinamica recentă la nivelul indicatorilor de performanţă individuali şi consolidaţi să se confirme în tendinţă şi Stanleybet Capital să revină către bursa românească pentru noi pârghii de finanţare pentru dezvoltare”, spune Virgil Zahan, director general al
Goldring.

Stanleybet Capital este o entitate de tip holding înfiinţată în 2020. Compania operează în prezent trei linii de business: săli de jocuri de tip slot machines şi rulete electronice, pariere sportivă şi jocuri de noroc de tip slot machines, precum şi componenta online. Până în prezent, emitentul a integrat în structura sa cinci companii care operează reţeaua de aproximativ 300 de agenţii de pariuri sportive şi slot machines sub brandul Stanleybet, lanţul de opt săli de jocuri premium Game World cu un total de aproximativ 700 de posturi de joc şi divizia online de pariuri sportive şi jocuri de noroc.

Lanţul de săli de jocuri premium a înregistrat o cifră de afaceri de peste 62 milioane lei în primul semestru al anului 2021. Linia de business de pariuri sportive operează o reţea de 288 agenţii în Bucureşti şi în alte 70 de oraşe din România. Cifra de afaceri pe această linie de business a depăşit 175 milioane lei în 2019 şi a înregistrat în 2020 o scădere pe fondul pandemiei de până la 106 milioane lei. Pentru cea de-a treia linie de business, respectiv componenta online a pariurilor sportive şi a jocurilor de casino, compania a înregistrat venituri de 25 milioane lei şi un profit net de 850.000 lei în primul semestru al anului 2021.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.