Agenţia de rating Standard&Poor’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung şi scurt, în valută şi în monedă locală, la BBB-/A-3, cu perspectivă stabilă, a anunţat Ministerul Finanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Anunţul agenţiei Standard&Poor’s confirmă faptul că avem o creşterea economică solidă şi sustenabilă care nu vine singură, ci este însoţită de crearea într-un ritm accelerat de locuri de muncă, de inflaţie redusă şi deficitul extern scăzut”, a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Ea a indicat că nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru sfârşitul acestui an este sustenabil, de 39,1% din PIB, iar costurile de finanţare ale Trezoreriei Statului sunt în scădere.

Agenţia de rating ar putea îmbunătăţi rating-ul de ţară acordat României în condiţiile continuării consolidării bugetare, tendinţei susţinute de scădere a datoriei guvernamentale, precum şi a programelor de restructurare şi de privatizare cu succes a companiilor de stat.

Fitch Ratings a retrogradat în iulie ratingul României pentru datoriile pe termen lung în lei, cu o treaptă, de la nivelul BBB la BBB-, ca urmare a revizuirii criteriilor de acordare a calificativelor, dar ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a fost confirmat la BBB-, perspectiva fiind stabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.