Sprijin pentru achiziţionarea motorinei, acordat agricultorilor Sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură va fi acordat şi în 2017, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la lucrările mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptate joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a alocat suma de 349,4 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în acest an, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, banii fiind asiguraţi de la bugetul de stat.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014, prin Hotărâre de Guvern, iar valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3.334 miliarde de lei. Pentru acest an, valoarea efectivă a sprijinului este de 1,4185 lei/litru şi reprezintă diferenţa dintre rata accizei standard prevăzute de Legea nr. 227/2015 şi rata accizei reduse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.