Spitalul Wiener Privatklinik din Viena a primit peste 1.000 de pacienţi români în 2023. Din numărul total, aproximativ 60% au fost diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice, cele mai frecvente fiind cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancer de colon, tumorile ORL, cancerul pancreatic şi cel de prostată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, certificat World’s Best Hospitals, a primit peste 1.000 de pacienţi români în 2023. Cele mai solicitate servicii medicale de către aceştia au fost tratamentele oncologice, intervenţiile chirurgicale în diverse specialităţi, inclusiv ortopedie, urmate de consultaţiile de second opinion (a doua opinie medicală) şi pachetele de check-up.

Afecţiunile oncologice au fost principala problemă de sănătate a românilor trataţi la Wiener Privatklinik. Astfel, din totalul celor peste 1.000 de pacienţi români trataţi anul trecut la spitalul Wiener Privatklinik, aproximativ 60% au fost diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice, cele mai frecvente fiind cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancer de colon, tumorile ORL, cancerul pancreatic şi cel de prostată.

”Pacienţii oncologici au accesat serviciile  WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai complex centru oncologic privat din Europa Centrală şi de Est, conform criteriilor internaţionale standardizate. Centrul oferă abordare medicală integrată, bazată pe cele mai inovatoare metode de diagnostic şi tratament al cancerului şi pe analiza cazurilor medicale de către o echipă interdisciplinară de experţi (Tumor Board), care se întruneşte în mod regulat. Tratamentul pentru fiecare caz este unul personalizat, iar pacienţii beneficiază de opţiuni terapeutice de ultimă oră, de la intervenţii chirurgicale minim - invazive, terapii personalizate ţintite, la imunoterapie şi radioterapie”, potrivit unui comunicat.

Pe lângă tratamentele oncologice, pacienţii români s-au adresat spitalului şi pentru servicii chiurgicale, iar cele mai solicitate servicii chirurgicale anul trecut au fost intervenţiile de ortopedie-traumatologie, intervenţiile cardiovasculare, cele de chirurgie reconstructivă şi a nervilor periferici, precum şi intervenţiile pediatrice.  În topul serviciilor medicale solicitate în 2023 au mai fost consultaţiile de second opinion (a doua opinie medicală), dar şi pachetele personalizate de check-up.  

„Ne bucurăm să fim alegerea medicală de încredere pentru un număr tot mai mare de români. Aceştia aleg să se trateze la spitalul nostru deoarece au posibilitatea de a beneficia de expertiza unor medici de elită în specialităţile lor şi de tratamente inovatoare, care uneori nu sunt disponibile în România. Un factor esenţial este, de asemenea, timpul scurt de aşteptare dintre consultaţii, diagnostic şi începerea tratamentului. Echipa noastră de manageri de caz români oferă pacienţilor tot sprijinul logistic necesar pentru organizarea vizitei medicale la Viena, dar şi pe durata internării şi după încheierea tratamentului, asigurându-se că aceştia beneficiază de îngrijirile medicale necesare, în cele mai bune condiţii”, declară Thomas Peter Ebm, managing director, Wiener Privatklinik. 

Pacienţii români constituie circa 26% din totalul pacienţilor internaţionali ai spitalului.

Anual, spitalul Wiener Privatklinik înregistrează peste 12.000 de internări, iar aproximativ 45% dintre acestea sunt pentru pacienţi internaţionali din peste 20 de ţări, cu precădere Europa Centrală şi de Est.  România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali, aceştia reprezentând 26% din total.

Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialităţi, deţine 10 centre de competenţă şi colaborează cu peste 300 de experţi medicali reputaţi la nivel internaţional. O parte dintre aceştia sunt cercetători ştiinţifici activi, recunoscuţi pentru realizările lor, fiind incluşi în Top 2% cei mai citaţi oameni de ştiinţă din lume de Universitatea Stanford, precum şi în alte topuri ştiinţifice similare.

Cei care nu pot călători la Viena pot consulta online experţi medicali austrieci din peste 20 de specialităţi medicale, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. Anul trecut, pacienţii români au accesat consultaţii online în specialităţi diverse, de la oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie şi ORL.  

Spitalul Wiener privaklinik deţine 2 birouri de reprezentanţă din Bucureşti şi din Timişoara, unde pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind vizita medicală la Viena (informaţii despre costuri, modalitaţi de plată, asigurări acceptate, programarea consultaţiilor, asistenţă pentru vize şi transport, asistenţă privind dosarul medical şi reţetele, monitorizări post-tratament etc.).

Wiener Privatklinik, înfiinţat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria şi listat în clasamentul World’s Best Hospitals (2021 – 2023). Spitalul acoperă peste 30 de specialităţi medicale, având 10 centre de competenţă, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operaţie şi un centru de radiologie dotat cu PET-CT şi medicină nucleară. În cadrul spitalului WPK s-a înfiinţat, în 2020, singurul centru privat de radioterapie din Austria. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.