Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind bugetul de venituri şi cheltuieli aferent activităţii administraţiilor statului al Ministerului Economiei pe anul 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În 2023 am alocat un buget de aproximativ 62 milioane de lei - buget pentru administrarea în condiţii de eficienţă a participaţiilor statului român, pentru dezvoltarea sectoarelor strategice ale economiei naţionale.  Administrarea eficientă a participaţiilor statului creează premisele menţinerii locurilor de muncă în sectoarele economiei naţionale”, a precizat Florin Spătaru, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Ministerul Economiei exercită în domeniile sale de activitate, atribuţii precum administrarea participaţiilor statului, privatizare şi postprivatizare. Actul normativ aprobat are ca scop asigurarea cadrului legislativ necesar finanţării activităţii de administrare, de pregătire şi derulare a privatizarii desfăşurată de Ministerului Economiei în anul 2023.

Conform sursei citate, bugetul stabilit este de 61.717 000 lei, din care 89 mii lei venituri din privatizare şi 61.628 000 lei alte venituri din proprietate.

Cele din urmă se referă la activităţi de administrare, guvernanţă corporativă şi insolvenţă/ lichidare stabilite prin aplicarea legislaţiei în vigoare privind modalităţile de desfăşurare a activităţii şi a destinaţiei fondurilor obţinute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.